Кошик (0)

При покупці 12 банок і більше доставка

Новою Поштою або Укрпоштою - БЕЗКОШТОВНА!

Магазин
Чабер
Категорія:
Спеції
Ціна:
39 грн
Вага:
100 г.
Опис

Приправа чабер має багато назв. В Грузії це кондарі, в Вірменії — цитрон, в Узбекистані — джамбуль, Молдові — чимбру, Болгарії — чубріца.

Чабер не тільки покращує смак страви, але і дезінфікує їжу, а також підсилює апетит. У кулінарії використовують свіжі або сушені листя і стебла. Чабер — могутня приправа, тому додавати його треба зовсім трішки, в гарячі страви — за 1-2 хвилини до готовності. Досвідчені кулінари додають цілі листочки чабру, не подрібнюючи, щоб уникнути зайвої гіркоти і не втратити його пряний смак і неповторний аромат.

Чабер класично використовують спільно з квасолею, горохом і іншими бобами. В Німеччині і Нідерландах його так і називають: «бобова трава». Бо чабер запобігає побічному ефекту цих страв — метеоризму.

Чабром можна приправляти салати, супи, запечені овочі, страви з м’яса і риби, домашньої птиці і дичини. Особливо добре він поєднується з телятиною і бараниною, з капустою і баклажанами. В багатьох національних кухнях чабер здавна застосовують для засолювання і маринування овочів, оскільки він має здатність вбивати шкідливі бактерії.

Тим, хто хоч раз був у Болгарії, напевно, запам’ятався особливий, незабутній смак багатьох місцевих страв, яким притаманна легка пряна нотка. Це смак чубріци — найпопулярнішої болгарської приправи, яку болгари додають всюди, крім тортів і чаю.